Project

Merelbeke

De naam ‘De Wisselaar’ verwijst naar de oorsprong van deze bijzondere site in het hart van Merelbeke. 125 jaar geleden was dit de eindhalte van de stoomtram uit Gent-Zuid. In die tijd moest stoker of machinist uit de tram stappen om de wissels om te leggen en de tram op een nieuw spoor te leiden.

Neem contact opNeem contact op Het aanbodHet aanbod

  • uitzonderlijke ligging
  • ondergrondse parking
  • kleinschalig woonproject

  • duurzame architectuur
  • aandacht voor privacy
  • zuidgerichte terrassen

  • begeleiding interieurcoördinator
  • stijlvolle en hoogwaardige afwerking CAAAP Select (+)

Vandaag gooit CAAAP de wissel om en creëert op deze site een eigentijds, kleinschalig en duurzaam woonproject. De kasseisporen zijn een subtiele verwijzing naar het verleden. Hier geniet je van de unieke sfeer aan een groen plein met een mooi uitzicht op de nabije kerktoren. Het is een nieuwe woonplek met ruime appartementen gericht op leven en beleven. Hier zit je woondroom op het goede spoor

DE CONNECTIE MET CENTRUM EN KERKTOREN CREËERT EEN GEVOEL VAN GEBORGENHEID

Duurzaamheid & Innovatie

Duurzaam bouwen is vandaag niet langer een keuze, maar veeleer een must voor een energiezuinig, klimaatvriendelijk gebouw én de garantie voor een waardevaste investering. Hier legt CAAAP de lat bewust een stuk hoger. Alle appartementen zijn volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen voor het verwarmen van de ruimtes. Elk appartement is voorzien van een individuele lucht-waterwarmtepomp die instaat voor de centrale verwarming en voor het opwekken van sanitair warm water.


Om het regenwater op duurzame wijze te beheren wordt er ingezet op groendaken en een regenwaterput. Groendaken houden het regenwater vast waardoor er minder water wegstroomt in de riolering, terwijl de regenwaterput het water opslaat zodat het later kan gebruikt worden. Alle appartementen zijn aangesloten op de regenwaterput voor de spoeling van het toilet om zo het verbruik van drinkwater te beperken waar het kan. Het regenwater dat niet kan worden opgeslagen zal gebufferd worden in een retentiedak en daarna vertraagd worden afgegeven aan een wadi op het openbaar domein waar het in de bodem kan infiltreren. Het regenwater dat op de site valt wordt daardoor optimaal gebruikt op het terrein en in de gebouwen zelf.