Omgeving

CENTRALE LIGGING EN VLOTTE BEREIKBAARHEID

Wonen midden in het groen, maar toch vlak bij de levendige dorpskern van Merelbeke. Wandel of fiets makkelijk naar de bakker, fijne horecazaken en hippe boetieks in het dorp.

ONTDEK HET AANBODONTDEK HET AANBOD

  • Vlak bij het centrum van Merelbeke
  • Op een zucht van de Gentse binnenstad

  • Uitstekende verbinding met de E40 en R4
  • Uitgebreide fietsnetwerk en de wandelroutes in de buurt

De tijd dat mensen ‘bleven plakken’ onder de kerktoren ligt misschien al enkele decennia achter ons. Vandaag is wonen onder de kerktoren een heel nieuw verhaal. Dit is echt thuiskomen in een ruime, hedendaagse omgeving. Geen nauwe kerkstraatjes maar een open ruimte als een oase van rust. Dankzij recente inspanningen van de gemeente werd het centrum grondig vernieuwd en versterkt.

Sindsdien staat Merelbeke meer en meer bekend als een heuse winkelgemeente waar klanten van ver buiten de gemeentegrenzen naartoe komen.

Eigentijds wonen onder de kerktoren

De Wisselaar bevind zich in het hart van dit alles. Het wordt een autoluwe site waar de klemtoon ligt op fietsers en voetgangers en de verbinding wordt gelegd met trage wegen in de omgeving. De oude trambedding wordt een voet- en fietspad. 

Hier kan je ook rustig even wandelen of verpozen op een bankje. Of je snuift de gezellige drukte op van de centrumstraten en gaat lekker eten in één van de restaurantjes of genieten op een terrasje. Het zit er dik in dat de nieuwe bewoners met een heel goed gevoel ‘blijven plakken’ in de Wisselaar.